tisdag 15 april 2008

Rysk middag

En av de godaste grejerna man kan äta till middag är den ryska rödbetssoppan borstch (uttalas egentligen borstj-tj och stavas olika överallt).
Här kommer ett klipp med enstruktioner för att göra en vegansk borstch.



Till borstchen måste man självklart dricka vodka. En fantastisk snapsvisa förhöjer stämningen.
Håll till godo:

Gräv ur tundran två dussin potäter
Låt dem jäsa uti fjorton dar
//: Modersmjölken för ryssar och sovjeterbrännes i babusjkas samovar ://
Kyl sen drycken i Sibiriens tjäle
tappa upp på immiga små glas
Höj sen glasen för fosterlandets välgång
sjung Nastarovja med en mäktig bas
Höj sen glasen för fosterlandets välgångsjung Nastarovja -låt glasen gå i kras!

Melodin till visan är den gamla ryska folkvisan katjuscha och den får ni här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mm, den är verkligen god. Och, man kan krydda med ingefära också. Mums.

Anonym sa...

haha voot? XD
ja sannerligen, det är inte ofta som man ställer till med lite borscht- middag, kanske borde man inspireras av detta!